Teemu Korpela aloitti Bosch Lämpötekniikan uutena maajohtajana

Boschin jälleenmyyjät ja asiakkaat voivat olla levollisin mielin

Kun asennuksen hoitaa Bosch Lämpömestari, asiakas saa todella pitkän takuun myötä arvokasta mielenrauhaa, Teemu Korpela muistuttaa.

Teemu Korpela on iloinen ja ylpeä saadessaan aloittaa työt Bosch Lämpötekniikan maajohtajana. Korpelalle Bosch on aina ollut merkki laadukkaista tuotteista. Tutustuttuaan uusiin työkavereihinsa hän on vakuuttunut, että myös tekemisen taso pysyy korkealla. Boschin organisaatiolle on kunnia-asia palvella niin ammattimaisesti, että sekä jälleenmyyjät että loppuasiakkaat ovat tyytyväisiä.

Korpela on työskennellyt LVI-alalla jo vuodesta 1997. Työpäivät ovat kuluneet ilmanvaihdon, lämmöntuoton ja lämmönjaon sekä alan tukkukaupan parissa. Työnantajalistauksessa vilahtelee alan tunnettuja suomalaisia yrityksiä, kuten Meptek, Warmia ja Kaukora. Viimeisin työnantaja ennen Boschille siirtymistään oli tukkuliike Dahl, jossa Korpela vastasi ilmanvaihto- ja saniteettiliiketoiminnasta.

– Uskon, että monipuolinen työhistoriani antaa vahvan pohjan nykyiseen tehtävääni. Maajohtajan työssä keskeisimpiä elementtejä ovat jälleenmyyjäverkoston tukeminen ja kehittäminen, Boschin oman tiimin esimiehenä ja mahdollistajana toimiminen sekä yhteydenpito kansainväliseen emoyhtiöön. Käytännössä puhutaan usein yhteistyömahdollisuuksien tunnustelemisesta ja neuvottelemisesta sekä toisaalta puhtaasta myyntityöstä, Korpela kertoo.

Ensituntumat Boschin ihmisistä ovat pelkästään myönteiset. Lämpötekniikan tiivis tiimi koostuu valikoituneista asiantuntijoista. Organisaatio on sopiva sekoitus alan kokemusta ja nuorta intoa. Esimerkiksi huollon tuen ja logistiikan prosessit on saatu hiottua erittäin toimiviksi. Yhteinen tekemisen meininki heijastuu ulospäin.

Korpela on tyytyväinen myös Boschin asemaan markkinoilla. Boschilla on maine vakaana tekijänä, joka tuo jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä suhteellisen tuoreelle toimialalle. Toki alalla on kovia kilpailijoita, ja Bosch haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

– En näe syytä radikaaleille muutoksille linjassa. Tarkoitus on jatkaa Boschin tiimin ja Lämpömestareiden jo viitoittamalla tiellä. Luonnollisesti Bosch-konserni valtavine resursseineen tuo mukanaan kehitysaskeleita, esimerkiksi uusia tuotteita on tulossa ja digitaalisuus lisääntyy, mutta millekään vallankumoukselle ei ole tarvetta, Korpela hymyilee.

Lämmitys ja jäähdytys integroituvat

Bosch Lämpömestareita Korpela haluaa kiittää hyvästä yhteistyöstä. Yhteistyötä myös kehitetään jatkossa. Bosch haluaa aidosti olla jälleenmyyjien tukena helpottamassa arjen haasteita. Boschin kautta jälleenmyyjillä on käytössään kuluttajien arvostama tuotemerkki myös tulevaisuudessa.

– Näen, että tulevaisuudessa lämmitystekniikka muuttuu olosuhdetekniikaksi jo rakennusmääräyksiinkin perustuen. Käytännössä sama laite lämmittää talvella ja jäähdyttää kesällä. Ohjaus tapahtuu automaattisesti. Digitaalisuus lisääntyy, tarvitaan uutta asiantuntemusta ja ammattitaitoa. Ilmastonmuutoksen ehkäisyn takia energiatehokkuuskriteerit nousevat entistäkin tärkeämmiksi, mikä ohjaa kuluttajien valintoja lämpöpumppujen pariin. Lämpöpumpputekniikka yleistyy myös omakotitaloja suuremmissa kiinteistöissä, mikä on hyvä uutinen Boschin jälleenmyyjille.

Kysymykset harrastuksista ja vapaa-ajan mielenkiinnon aiheista saavat lisää lämpimiä sävyjä uuden maajohtajan ääneen.

– Kotoa jo muuttaneiden lasten keski-ikäisenä isänä aikaa on vihdoin alkanut jäädä itsestä huolehtimiselle ja omalle hyvinvoinnille. Pelaan ikämiesjalkapalloa hyvässä kaveriporukassa. Pandemiasta huolimatta kausi on parhaillaan käynnissä. Lisäksi tykkään liikkua luonnossa, kuten esimerkiksi Lapin tuntureilla. Meillä on myös mökki Turun saariston suunnalla.