PÄÄKIRJOITUS

MIKAEL LESS
MAAJOHTAJA
BOSCH LÄMPÖTEKNIIKKA

KUKA?

Micke on ollut tekemisissä lämpöpumppujen kanssa yli 20 vuotta. Vuodet ovat kuluneet asentajana, yrittäjänä, suurten kiinteistöjen lämpöprojektien vetäjänä ja nyt viimeiset 9 vuotta Boschilla, joista kuutisen vuotta maajohtajana. Vapaa-aikana 40-vuotiaan perheenisän käteen ilmestyy usein joko salibandy- tai tennismaila. Talvella Micken löytää mitä todennäköisimmin hiihtoladulta tai valmentamasta nuorten SV-Ski hiihtojoukkuetta. Perheeseen kuuluu vaimo, kaksi tytärtä sekä kaksi kissaa ja koira.

On lämpimän kiitoksen aika

Olen saanut työskennellä Bosch Lämpötekniikalla yhdeksän vuotta, joista viimeiset kuutisen vuotta maajohtajana. Heinä-kuun 2021 jälkeen tieni vie uusien haasteiden pariin.

Takana on mielenkiintoinen matka. Aloitimme Bosch-lämpöpumppujen myynnin Suomessa nollasta. Nyt olemme maalämmössä Suomen toiseksi myydyin merkki ja uudet premium-luokan ilma-vesilämpöpumppumme ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi.

Koska lämpöpumput ovat Suomessa suhteellisen tuore ilmiö, alalla esiintyi etenkin vielä viime vuosikymmenellä reklamaatioita. Suurin osa asiakkaiden kielteisistä palautteista johtui väärästä tarvekartoituksesta, mitoituksesta tai asennuksesta. Siksi kehitimme jälleenmyyjiemme tueksi Bosch Lämpömestari -konseptin ja -koulutukset. Lämpömestari-toimintaan ovat olleet tyytyväisiä sekä Bosch-tuotteiden jälleenmyyjät että heidän asiakkaansa.

Toivottavasti Lämpömestari-toiminta jatkuu ja kehittyy myös tulevina vuosina, sillä näen sen olevan sekä kuluttajan että jälleenmyyjän molemminpuolinen etu. Bosch investoi tulevaisuudessakin uusiutuvalla energialla toimiviin uusiin lämmitysratkaisuihin. Öljylämmitys loppuu, ja etenkin maalämmön suosio kasvaa. Maalämpö on varmatoiminen ja pitkäikäinen hankinta.

Yhdeksän vuotta on kulunut nopeasti. Minulla on tältä ajalta hienoja muistoja yhteisistä hetkistä ja kokemuksista jälleenmyyjiemme kanssa. On ollut kiva olla tekemisissä kanssanne. Olen oppinut paljon uutta.

Haluan myös kiittää Bosch-lämpöpumpun ostaneita kuluttajia ja lopuksi kollegoitani Bosch Lämpötekniikassa. Ammattitaitonne ja asenteenne ansiosta olemme menestyneet kovassa kilpailussa rajallisin henkilöstöresurssein. Muistetaan jatkossakin, että tulokset syntyvät oikeanlaisen palveluasenteen kautta. Ollaan tosissaan, muttei tosikoita!

Kodin lämpöä