Kokkolan Ruotsalossa vaihdettiin öljykattila ilma-vesilämpöön

Tukalimpia helteitä viilentämään asennettiin ilmalämpöpumppu.

Vanha pannuhuone koki täydellisen muodonmuutoksen.

Sirpa Muuraiskankaan ja Ville Leppäniemen perheen 50-vuotiaassa talossa tehtiin mittava lämmitysremontti, jossa vanhan öljypannun tilalle asennettiin Boschin ilma-vesilämpöpumppu.

Meillä on vuonna 1969 valmistunut yksikerroksinen rapattu talo, jota halusimme modernisoida. Vanhasta autotallista kaavailtiin työhuonetta, ja koko lämpöjärjestelmä oli aika laittaa uusiksi. Tutkin netistä paljon tietoa ratkaisujen tueksi. Lämpöremontin toteuttajaksi oli useita vaihtoehtoja, mutta lopulta Boschin energiatehokkuus, huipputakuu ja Samin palveluasenne vakuuttivat, Ville Leppäniemi avaa.

Syksyllä 2020 Bosch Lämpömestari Sami Porrassalmi Kokkolasta uusi talon vanhat lämmitysputket ja patterit. Öljykattila vaihtui Bosch Compress 7000i AW -ilma-vesilämpöpumppuun, jonka sisäyksikköön on integroitu rosterinen 185 litran käyttövesivaraaja. Laadukkaan asennuksen kruunasi järjestelmään liitetty Bosch BC100 -puskurivaraaja, jolla varmistetaan ulkoyksikön sulatus. Lisälämmönlähteeksi ja kesähelteiden jäähdyttäjäksi asennettiin Boschin ilmalämpöpumppu. Samalla Sami toteutti myös wc-remontin sekä entiseen autotallitilaan vesikiertoisen lattialämmityksen. Öljylämmityksen vaihtamiseen ekologisempaan ilmavesilämpöön on ELY-keskukselta haettu täysimääräistä 4000 euron tukea.

Haastatteluhetkellä Bosch on lämmittänyt 174 m2:n asuintiloja jo kuutisen viikkoa. Käyttökokemukset ovat myönteisiä. Lämpöä ja lämmintä vettä on riittänyt hyvin nelihenkisen perheen tarpeisiin. Lisäksi käyttöveden tulo on lämpötilaltaan miellyttävän tasaista verrattuna aiempaan.

– Samin osaamista ja joustavaa palvelua ison remonttikokonaisuuden keskellä täytyy kehua. Työn jälki on ensiluokkaista. Esimerkiksi ulkoyksikkö ja sen vaatimat läpiviennit on toteutettu siististi, Sirpa Muuraiskangas kertoo.

Useita Bosch Lämpömestari -koulutuksia suorittaneella Porrassalmella on pitkä kokemus LVI-alalta ja lämpöpumpuista. Hänelle on muodostunut positiivinen kuva Boschin lämpötuotteista.

– Boschin tuotteissa ei ole juurikaan ollut vikoja, ja laitteet ovat kuluttajankin vinkkelistä helppokäyttöisiä. Itse pyrin tekemään suunnittelun huolella ja asennuksen laadukkaasti. Kymmenen vuoden aikana olen asentanut satoja lämpöpumppuja, eikä ainakaan minun korviini ole kantautunut valituksia, Porrassalmi hymyilee.