Laadukas asennus varmistaa lämpöpumpun toimivuuden

Suuri osa lämpöpumppualan reklamaatioista ei johdu tuotteesta, vaan väärästä tarvekartoituksesta, mitoituksesta, asennuksesta tai säädöstä. Siksi Bosch kehitti jälleenmyyjilleen ainutlaatuisen Lämpömestari-koulutuksen.

Kotikäyttöön suunnitellut lämpöpumput ovat verrattain tuore keksintö. Lämpöpumput alkoivat yleistyä Suomessa vuosituhannen vaihteen tienoilla. Alkuvuosina Suomeen tuotiin ilma-vesilämpöpumppuja, joita ei oltu suunniteltu toimimaan pohjoisissa olosuhteissa. Tästä aiheutui toimintaongelmien myötä jonkin verran mainehaittaa, joka jarrutti ilma-vesilämpöpumppujen yleistymistä. Pian kuitenkin opittiin, että laadukas ilma-vesilämpöpumppu toimii luotettavasti myös pakkasella ja säästää merkittävästi energiaa. Varsinainen lämpöpumppubuumi alkoi reilut kymmenen vuotta sitten.

Silti yhä edelleen nuorella alalla törmätään häiriötilanteisiin, jotka johtavat reklamaatioihin. Ylivoimaisesti suurin osa toimintahäiriöistä johtuu kuitenkin muusta kuin vikaantuneesta laitteesta. Virhe tehdään useimmiten jo ennen kuin laite otetaan käyttöön. Etenkin suunnittelussa ja asennuksessa korostuu ammattitaito. Tarvekartoitus, mitoitus, asennus, lämpöpumpun oikea säätö ja käyttöopastus asiakkaalle ovat ensiarvoisen tärkeitä vaiheita prosessissa, jotta laitteisto saadaan toimimaan energiatehokkaasti ja luotettavasti.

Lämpömestari-konsepti luotiin vastaukseksi alan haasteisiin

Bosch päätti tarttua lämmitysalan haasteisiin ja lähteä tukemaan jälleenmyyjiään pitkäjänteisesti. Kehitettiin Lämpömestari-konsepti, johon sitoutuvat LVI-alan ammattilaiset koulutetaan Boschin tuotteiden ominaisuuksiin ja asennukseen. Tämä on tärkeää, sillä esimerkiksi eri tuotemerkkien suositellut asennustavat vaihtelevat.

Lämpömestareiden taustalla on Boschin tehtaan vahva tuki. Kun suunnittelusta huolehtii Lämpömestari, järjestelmä mitoitetaan oikein ja valitaan kohteisiin parhaiten sopivat laitteet. Asennus suoritetaan tehtaan määrittelemällä tavalla ja säätöarvot laitetaan kohdalleen. Käyttäjälle asiantuntemus näkyy suurempina säästöinä, häiriöttömyytenä ja pidempänä käyttöikänä.

6+10 vuoden takuu kertoo laadusta

Investoidessaan laadukkaaseen tekniikkaan ja asiantuntevaan palveluun asiakas saa Bosch Lämpömestarilta huomattavan edun: kuuden vuoden takuun. Ilma-vesi- ja maalämpöpumpuille sekä poistoilmalämpöpumpuille (6–17 kW) myönnetään lisäksi todella mittava 10 vuoden kompressoritakuu. Takuuaikana tapahtuvassa vikaantumistilanteessa korjaus ja mahdolliset varaosat menevät täysin Boschin piikkiin. Joillain alan toimijoilla takuu saattaa olla tuotevakuutus, joka ei aina korvaakaan kuluja täysimääräisesti – korvaussummaan saattavat vaikuttaa omavastuu ja ikävähennys. Kuuden vuoden Boschtakuu tarkoittaa siis 2190 vuorokauden mittaista täydellistä mielenrauhaa

TIESITKÖ?

Bosch Lämpömestari on valikoitu lämpöpumppualan ammattilainen, joka on käynyt läpi perusteellisen jälleenmyynnin koulutusohjelman. Hankkiessasi Bosch-lämpöpumpun Lämpömestarilta saat kaupan päälle asiantuntevaa palvelua sekä huipputakuun.