PÄÄKIRJOITUS

MIKAEL LESS
MAAJOHTAJA
BOSCH LÄMPÖTEKNIIKKA

KUKA?

Micke on ollut tekemisissä lämpöpumppujen kanssa yli 20 vuotta. Vuodet ovat kuluneet asentajana, yrittäjänä, suurten kiinteistöjen lämpöprojektien vetäjänä ja nyt viimeiset 8 vuotta maajohtajana Boschilla. Vapaa-aikana 40-vuotiaan perheenisän käteen ilmestyy usein joko salibandy- tai tennismaila. Talvella Micken löytää mitä todennäköisimmin hiihtoladulta tai valmentamasta nuorten SV-Ski hiihtojoukkuetta. Perheeseen kuuluu vaimo, kaksi tytärtä sekä kaksi kissaa ja koira.

Suomi on yli miljoonan lämpöpumpun maa

Sanotaan, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Ei se ole. Kun puhutaan tulevaisuuden lämmitysratkaisuista, kaksi asiaa on varmaa. Öljyn rooli kutistuu ja maailma sähköistyy.

Tämän vääjäämättömän kehityskulun ovat havainneet tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset. Väkilukuun suhteutettuna meillä myytiin vuonna 2019 toiseksi eniten lämpöpumppuja Euroopassa. Suosio ei ole ihme, sillä pumput ovat sekä ekologinen että ekonominen tapa lämmittää. Energia otetaan uusiutuvista lähteistä, ja sähköä kuluu merkittävästi vähemmän kuin suorassa sähkölämmityksessä.

Auto-, kodinkone- ja työkaluteknologiastaan tunnettu Robert Bosch aloitti lämpötuotteiden valmistuksen jo 1800-luvulla ja on nykyään Euroopan johtavia laitevalmistajia.

Suomen lämmitysmarkkinoille Bosch tuli vajaa kymmenen vuotta sitten. Tarjoamme pohjoisiin olosuhteisiin kehitettyjä, energiatehokkuudeltaan alan huippua edustavia tuotteita. Koska ala on Suomessa vielä nuori, vain reilun 20 vuoden ikäinen, olemme panostaneet alusta lähtien jälleenmyyjiemme koulutukseen ja tukemiseen. Lämpömestari-koulutusten myötä varmistetaan,että järjestelmien mitoitus ja asennus sujuu valmistajan suosittelemalla tavalla. Näin toimimalla saavutetaan paras mahdollinen energiatehokkuus, käyttömukavuus ja kestävyys. 

Mikäli lämmönlähteen valitseminen uuteen tai remontoitavaan kohteeseen on ajankohtaista, suosittelen harkitsemaan lämpöpumppua.

Erityisesti maalämpö vaikuttaa myönteisesti kohteen jälleenmyyntiarvoon. Tämän ovat monet asunto-osakeyhtiötkin huomanneet! Tilaamalla pumpun Bosch Lämpömestarilta varmistat saavasi asiantuntevaa palvelua, laadukkaan tuotteen ja kattavan takuun. •

Kodin lämpöä