HomeCom Easy

Ohjaa lämpöpumppuasi älypuhelimella!

Bosch HomeCom Easy on sovellus, joka on luotu helpottamaan sinun arkeasi. Voit ohjata lämpöpumppuasi helposti - missä ikinä oletkin! 

Lataa ilmainen sovellus oman puhelimesi sovelluskaupasta! 

 

Lataa HomeCom Easy sovelluskaupasta

Yhteensopivat lämpöpumput HomeCom Easyn kanssa

Climate ja Climate Class -ilmalämpöpumput

Osaa Climate-sarjan ilmalämpöpumpuista saat ohjattua HomeCom Easy -sovelluksella. Kaikki tuotemallit joiden nimen perässä on i-kirjain sisältävät HomeCom Easy -yhteysvalmiuden. Muihin malleihin saatavana lisävarusteeksi.

Ilmalämpöpumput

Compress 7000i AW -ilma-vesilämpöpumppu

HUOM! 1.12.2022 jälkeen toimitettujen ilma-vesilämpöpumppujen wifi-moduuli toimitetaan jälkitoimituksena. Lisäohjeita saat asennusliikkeeltä. 

7000i AW

Compress 7800i LW/M -maalämpöpumppu

HUOM! 1.12.2022 jälkeen toimitettujen maalämpöpumppujen wifi-moduuli toimitetaan jälkitoimituksena. Lisäohjeita saat asennusliikkeeltä. 

7800 LW/M ja 7001i LW/M

Sovelluksen asennus ja kirjautuminen

Saat ladattua sovelluksen oman puhelimesi sovelluskaupasta. Saatavilla Play-kaupasta ja AppStoresta.
Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bosch.tt.dashtt
AppStore: https://apps.apple.com/fi/app/homecom-easy/id1438634070?l=fi

iOS11 ja Android 6.0 sekä uudemmat ohjelmistoversiot.

Toimii, mutta se on optimoitu toimimaan älypuhelimella.

Sarjanumero löytyy lämpöpumpun sisäyksikön kyljessä/takana/yläosassa olevassa sarjanumerolaatasta. Joissain ilma-vesilämpöpumpuissa sarjanumero voi olla laitteen sisällä – mikäli et löydä sarjanumerolaattaa, kysy apua pumpun asentaneelta asennusliikkeeltä. Esimerkki sarjanumerosta: S/N 3730-787-000001-7736701470

Käyttäjätunnuksella varmistamme että vain henkilöt joilla on oikeus päästä ohjaamaan laitettasi tekevät niin.

Tottakai. Laitteen voi liittää useaan Bosch HomeCom Easy -sovellukseen.

Käytämme vain tietoja jotka ovat välttämättömiä etäohjauksen toteuttamiseksi. Lisätietoja saat sovelluksen Tietosuojakäytäntö -kohdasta.

Laitteiden lisäys ja hankinta

Uuden laitteen lisääminen on selkeää ja yksinkertaista. Avaa Valikko ≡, valitse Laitteesi ja paina + Lisää laite -painiketta. Voit ottaa laitteen tiedot joka QR-koodilla tai manuaalisesti tyyppikilvestä syöttämällä. Seuraa tämän jälkeen sovelluksen ohjeita.

QR-koodi on joko lämpöpumpussa (ilmalämpöpumpun alapinta, maalämpöpumpun päällä) tai sen lisävarusteessa kiinni (Connect Key).

Tiedot voi syöttää käsin. Tiedot löytyvät wifi-palikasta: gateway ID for Login (User ID), Password ja MAC Address.

Avaa ≡ valikko, valite laitteet ja paina + -näppäintä. Valitse sitten laite johon haluat yhdistää.

Avaa ≡ -menu, valitse laitteet ja poistettava laite. Paina sitten “Poista” -nappia. Huomaa, että laitteen poisto sovelluksesta ei poista lämpöpumppulle tehtyjä yhteysasetuksia vaan sinun tulee resetoida asetukset lämpöpumpusta. Ohjeet löydät laitteen manuaalista.

Sarjanumerolaatasta. Laatta on metallivärinen ja löytyy laitteesta näkyvältä paikalta. HUOM! Compress 7800i LM -maalämpöpumpun sarjanumerolaatta on laitteen etulasin alla.

Varmista että Wi-Fi yhteytesi toimii ja että minimivaatimukset täyttyvä - katso kohdasta "Millaisen Wi-Fi -yhteyden tarvitsen?" Varmista myös että Wi-Fi -yhteytesi on vahva sekä lämpöpumpulla että puhelimessasi ja että Wi-Fi -moduuli on kunnolla kiinni lämpöpumpussa.

Sovelluksen käyttö

Siirry Valikkoon ≡, valitse Muokkaa. Täällä voit muuttaa laitekorttien järjestystä päänäytössä siirtämällä riviä ≡ -kuvakkeesta. Valitsemalla kynäkuvakkeen voit nimetä kortin uudelleen. Voit myös piilottaa tai näyttää kortin valitsemalla näkyvyyden silmäkuvakkeesta. Jos sinulla on vain yksi laitekortti, sitä ei voi piilottaa.

Vedä näyttöä sormella ylhäältä alaspäin ollessasi päänäytössä.

Voit muokata säätietoja valitsemalla sijainnin muokkauksen sovelluksen päänäkymän yläosasta (oikea yläreuna) ja muokkaamalla sijaintia (kynäkuvake).

Ulkolämpötila lokaatiollesi otetaan OpenWeatherMap.org -sivustolta.

Tämä voi tapahtua jos joku toinen käyttäjistä muuttaa lämpöpumpun asetuksia sovelluksella, näytöltä tai kaukosäätimellä.

Voit vaihtaa kieltä puhelimesi asetuksista.

Internet-yhteydeys ja ongelmat interner-yhteydessä

Eri laitteilla eri tavoilla: Climate-ilmalämpöpumput: Sammuta vanha reititin irrottamalla se virtalähteestä (huom! Pelkkä virran sammutus ei riitä). Compress 7800i LW/M: Mene lämpöpumpun näytössä valikkoon ja valitse ""Internet"" ja tämän jälkeen katkaise yhteys. Uuden reitittimen yhdistys onnistuu sovelluksesta uuden lämpöpumpun lisäämisellä.

Voit ohjata ilmalämpöpumppuasi kaukosäätimellä tai muita lämpöpumppuja niiden näytöstä.

Sähkökatkoksen jälkeen laite jatkaa toimintaansa sähkökatkosta edeltävillä asetuksilla. Voit ohjata lämpöpumppuasi sovelluksella taas kun Wi-Fi -yhteytesi toimii normaalisti.

Yhteyden muodostus onnistuu yleensä yleisesti myytyjen reitittimien oletusasetuksilla. Joissain tapauksissa asetuksia voi joutua muokata, ja asetuksien muokkaamiseen ohjeita saat reitittimen käyttöohjemanuaalista. Yhteysvaatimukset: 2,4 GHz verkko WPA2 (myös WPA/WPA2) verkko AES- tai TKIP&AES-salauksella (avoimia verkkoja ei tueta) DHCP käytössä SSID:n on oltava löydettävissä (ei piilotettu) Välityspalvelinten ja VPN:n käyttöä ei suositella Verkkotilat IEEE 802.11 b/g/n tai 802.11 b/g. Vaikka yhteytemme toimii vain 2,4 GHz:n taajuudella, normaalisti 5 GHz:n reitittimet tukevat myös 2,4 GHz:n taajuutta rinnakkain.Jos sinulla on kaksitaajuinen reititin, varmista, että: Varmista että seuraavat spesifikaatiot 2,4 GHz taajuus on aktiivinen kahdella verkolla on eri nimet; Kun muodostat yhteyden laitteeseen, varmista, että 2,4 GHz:n verkko on valittuna. Huomautus: jos Wi-Fi-verkkosi ei ole yhteensopiva yhteytemme kanssa, se ei näy pariliitoksen muodostamisen aikana.