Tuki öljylämmityksestä luopumiseksi

Avustus öljylämmityksestä luopumiseksi kannattaa hyödyntää nyt!

Osana koronakriisin elvytysohjelmaa on lisätalousarviossa 26.6.2020 on hyväksytty valtionavustus, jota myönnetään öljylämmitysjärjestelmän poistamiseksi ja vaihtamiseksi ekologisempaan lämmitysjärjestelmään.

Esimerkiksi maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun vaihtaja saa tukea huimat 4000 euroa.Nyt on siis oikea aika vaihtaa ekologisempaan ja lämmityskustannuksiltaan edullisempaan lämmitysmuotoon.

Lue lisää öljylämmityksestä luopumisen tuesta alta ja kysy meiltä lisää!

Tutustu öljylämmityksestä luopumisen tukeen helposti videolla!

 

 

Videolla lämmitysasiantuntijamme kertovat öljylämmiksestä luopumiseen myönnettävästä avustuksesta! Katso tuen pääkohdat oheiselta videolta, kun lämmitysasiantuntijamme Pasi Ervasti ja Mikko Ranta kertovat lyhyesti ja helposti tuen hyödyntämisestä.

Tuki öljylämmityksestä luopumiseen

Mihin tukea saa?

Tukea saa pientalon, eli omakoti- tai paritalon, öljylämmitysjärjestelmän poistoon ja korvaamiseen muulla lämmitysjärjestelmällä. Uusi järjestelmä ei voi olla fossiilisia polttoaineita (hiili, maakaasu, turve tai öljy) polttava (talokohtainen) järjestelmä.

Avustuksen määrä

Paljonko tukea eri lämmitysmuotoihin siirtymisestä saa?

Öljylämmityksestä luopumalla saa kiinteän avustussumman 2500 tai 4000 euroa. Summa riippuu siitä, mihin lämmitysmuotoon siirrytään. Tukea saa seuraavasti:

 • Maalämpö: tuki on 4000 euroa
 • Ilma-vesilämpöpumppu: tuki on 4000 euroa
 • Kaukolämpö: tuki on 4000 euroa
 • Muihin avustukseen hyväksyttyihin lämmitysmuotoihin siirryttäessä tuki on 2500 euroa

Varmistathan aina etukäteen, että lämmitysmuoto johon vaihdat oikeuttaa tukeen!

Lisätietoja maalämmöstä!

 

Korvaamalla öljylämmityksen maalämmöllä saat 4000 euroa öljylämmityksestä luopumisen tukea!

Haluatko lukea lisää maalämmöstä lämmitysmuotona? Olemme koonneet ilmaisen maalämmön ostajan oppaan, josta voit lukea kaiken oleellisen maalämmöstä. Lataa opas ja tutustu tulevaisuuden lämmitysmuotoon!

Lataa maalämpö-opas!

Lisätietoja ilma-vesilämpöpumpusta!

Korvaamalla öljylämmityksen ilma-vesilämpöpumpulla saat 4000 euron tuen öljylämmityksestä luopumiseen!

 

Ilma-vesilämmön valinnan tueksi olemme koonneet oppaan, josta voit lukea kaiken ilma-vesilämpöpumpun valinnasta. Lue lisää ilma-vesilämpöpumpusta ja ota askel kohti ekologisempaa lämmitystä!

Lataa ilma-vesilämpö-opas!

Lisätietoja lämmitysmuodoista!

Vaihtamalla lämmitysjärjestelmän pois öljylämmöstä voit saada tukea jopa 4000 euroa. Vaihda siis lämmitysjärjestelmäsi nyt ekologiseen ja kestävään vaihtoehtoon!

Lämmitysjärjestelmän valintaoppaaseen olemme koonneet eri lämmitysmuotojen hyvät ja huonot puolet sekä vinkkejä sinulle parhaan lämmitysjärjestelmän valintaan. Lataa ilmainen opas nyt!

Lataa lämmitysjärjestelmien valintaopas!

Miksi tukea öljylämmityksestä luopumiseksi jaetaan?

Öljylämmityksestä luopuminen hyödyttää monin tavoin

Öljylämmityksestä luopumisen tuella tavoitellaan monia asioita. Suomen tavoitteena on vuoteen 2035 olla hiilineutraali, ja öljylämmityksestä luopumisen avustaminen tukee tätä tavoitetta. Samalla pyritään luomaan työtä kaikkialle Suomeen. Jos öljylämmityksestä siirrytään esimerkiksi maalämpöön tai ilma-vesilämpöön, saadaan lisäksi lämmityskuluista suuria säästöjä ja parannetaan talon energiatehokkuutta.

Etuja lämmitysmuodon vaihtamisesta:

 • Talon energiatehokkuus paranee
 • Talon lämmityskustannukset pienenevät
 • Uusi lämmitysmuoto on ekologisempi vaihtoehto
 • Tuetaan paikallista työtä

Tähän tuki on tarkoitettu

Kenelle ja mihin tukea myönnetään?

Pientalon (omakoti- tai paritalo) omistajille. Avustuksen voi saada yksityishenkilö(t) tai kuolinpesä. Pientalon on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä eikä sitä myönnetä vapaa-ajan asunnon lämmitysremonttiin.

Avustuksen hakeminen

Öljylämmityksestä luopumisen avustus on helppo hakea!

Avustusta voidaan myöntää 1.6.2020 alkaen tulleista kuluista. Avustus myönnetään vasta, kun lämmitysremontin kustannukset on maksettu kokonaisuudessaan ja projekti on valmis. Tukea myönnetään niin kauan kuin lisätalousarvion määrärahaa riittää, kuitenkin maksimissaan syksyyn 2022 asti.  

Avustuksen myöntää koko maan alueelle Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Avustuksen hakeminen onnistuu helposti Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa. Avustus myönnetään Pirkanmaan ELY-keskuksesta ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tarkat ohjeet hakemiseen ja tarkat ehdot avustuksen myöntämiseen löytyväy ELY-keskuksen sivuilta. 

Tutustu tuen hakemiseen tarkemmin ELY-keskuksen sivulla!

Hyvä huomioida

Öljylämmityksestä luopumisen avustuksessa on hyvä ottaa huomioon muutama seikka:

 • Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran.
 • Avustusta ei myönnetä, mikäli samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai mikäli remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.
 • EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan käytettäviin rakennuksiin avustusta ei myönnetä.

 

Tutustu tukeen tarkemmin ELY-keskuksen sivuilla: ELY-keskuksen sivu.

 

Bosch ei vastaa oheisten tietojen oikeellisuudesta. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot mahdollisista tuista ELY-keskuksesta.

Hyödynnä tuki öljylämmityksestä luopumiseksi nyt!

Onko sinulla kysyttävää tuesta tai lämmitysmuodoista tai kiinnostuitko maalämpöpumpusta tai ilma-vesilämpöpumpusta? Täytä oheinen lomake, ja autamme sinua hyödyntämään öljylämmityksestä luopumisen tuen ja pääsemään käsiksi ekologiseen ja edulliseen lämmitykseen maalämpöpumpulla tai ilma-vesilämpöpumpulla.

 

Ota yhteyttä - me autamme!