Säästä luontoa ympäristöystävällisellä lämpöpumpulla

Boschin ympäristöystävällinen lämpöpumppu saa energiansa luonnosta. Lämpöpumpun toiminta perustuu maaperään, veteen ja ilmaan varastoituneen energian hyödyntämiseen. Se on luonnollista ja ilmaista uusiutuvaa energiaa, johon päästään käsiksi lämpöpumpun avulla.

Lämpöpumppu vähentää lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia.

Lue lisää ja vapauta arjen vihreä supersankarisi!

Pienennä hiilijalanjälkeäsi

Tiukentuneet energiatehokkuusvaatimukset tulivat voimaan Suomessa vuonna 2012. Lainsäädännöllä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta, uusiutuvan energian käyttöä ja pienentämään hiilijalanjälkeä. EU-maat ovat yhdessä sitoutuneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden määrää energiantuotannossa.

Kaikki uudisrakentajat ja laajempaa muutoslupaa hakevat rakentajat joutuvat jättämään oman kuntansa rakennusvalvontaan energiaselvityksen rakennuslupaa haettaessa. Yhä useamman talon rakentajan lämmitysratkaisuksi valikoituu maa- tai ilma-vesilämpö, joiden energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen.

Lämmitysjärjestelmän hyötysuhde (COP) huomioidaan tarvittavan lämmitysenergian määrässä. Esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen verrattuna maalämmön hyötysuhde on noin 4-5 kertaa parempi.

Lue blogistamme kuinka pienennät hiilijalanjälkeäsi

Lämmitysvaihtoehtoja jokaiselle

Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset lohkaisevat suuren siivun asumiskustannuksista.  Siksi on erityisen tärkeää miettiä järkevän lämmitysjärjestelmän valintaa. Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä.

Boschin kattavasta valikoimasta löydät oikean lämpöpumpun niin pienelle, isolle, uudelle ja vanhalle kodille.